HISTORIE PUCH

HISTORIE PUCH

Puch, het fietsmerk dat zich al meer dan 100 jaar laat inspireren door en voor fietsliefhebbers.

Dit was ook de gedachte van de oprichter Johann Puch (1862-1914). In 1889 begon Johann Puch een kleine werkplaats onder de naam ‘Fahrradfabrikation Straucherstrasse 18a’ in Graz, Oostenrijk. In de jaren tussen 1890 en 1895 bewijst de betaalbare kwaliteit van de fietsen zijn succes! In de tussentijd worden de fietsen ook verkocht buiten Oostenrijk onder de naam “Styria”. In 1899 ontstaat na succesvolle jaren de firma  ‘J. Puch – Erste Steiermärkische Fahrradfabrik AG’ in Graz. De succesgeschiedenis van de Puch fietsen in geboren!

De 100.000ste fiets werd al geassembleerd in 1908. Naast de introductie van versnellingen op fietsen, bleef men ook zoeken naar verbeteringen en details. Al in 1914 stond er aan de Puchstrasse 85 in Graz (Oostenrijk) een fabriek waar 1100 medewerkers actief waren om 16.000 fietsen, 300 motorfietsen en 300 automobielen te produceren.

In 1928 fuseert het bedrijf met Austro Daimler-Werken in Wiener Neustadt. Het bedrijf krijgt hierdoor de naam “Austro-Daimler-Puchwerke”. Hierdoor ontstond de mogelijkheid om erg exclusieve en luxe modellen te ontwikkelen. Hieruit ontstaan modellen met de naam “Silber Rad” die heden ten dage nog steeds bekend zijn. Ook het in 1938 geproduceerde model “Panther Rad” is een begrip onder deze modellen.

In 1978 ontstaan de eerste sport- en vrije tijds fietsen, welke voortkomen uit aerodynamische onderdelen die perfect aansluiten bij de doelstelling om lichtgewicht fietsen te produceren. Hierdoor opent Puch in 1978 ook  de deuren richting de wielersport. Bekende namen, welke uitkomen voor de wielersport in Oostenrijk, zijn onder anderen Rudolf Mitteregger, Harald Maier, Hans Lienhart en Leo Karner.

In 1987 wordt hierdoor Puch zelfs overgenomen door de grootheid op racegebied Bianchi Italië.

Sinds 1997 is Puch onderdeel van Europa’s grootste fietsgroep Cycleurope, met een jaarproductie van ruim 1,3 miljoen fietsen en een distributie naar 60 landen over de hele wereld. Voor u als fietsliefhebber een voordeel van schaalgrootte.

Een fiets blijft een fiets, maar… er is uiteraard veel veranderd! Met de juist gekozen fiets kunt u heerlijk genieten van de frisse buitenlucht, fluitend naar uw werk gaan of geweldige reizen maken.

Wij leveren daarom ook voor de nieuwste elektrische collectie weer een Puch fiets die een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding kent, voorzien is van de allernieuwste onderdelen van toeleveranciers en ieder model is specifiek samengesteld voor de juiste doelgroep. Betaalbaar maatwerk dus!

Of u nu op zoek bent naar een sportieve hybride, een degelijke stadsfiets, een retro transportfiets of een lifestyle product, de Puch-collectie biedt alle facetten voor jarenlang veilig en comfortabel fietsplezier.


FacebookInstagramTwitter